Συχνες Ερωτησεις & Αποριες

Αγαπητοί επισκέπτες, παρακάτω συγκεντρώσαμε τις πιο συχνές απορίες που μας εκφράζετε κατά καιρούς και τις απαντήσαμε ανάλογα. Για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] .

Πότε πρέπει να περάσω το όχημα μου από ΚΤΕΟ ;

Τα Επιβατικά ΙΧ, Φορτηγά έως 3,5 tn και οι μοτοσυκλέτες έχουν υποχρέωση για έλεγχο ΚΤΕΟ πρώτη φορά με τη συμπλήρωση των 4 ετών από την ημερομηνία της 1ής άδειας (εφόσον είναι καινούργιο) και μετά ανά δύο. Τα Φορτηγά άνω των 3,5 tn, Λεωφορεία, Ταξί, Ασθενοφόρα, και Εκπαιδευτικά ΙΧ οφείλουν να περάσουν στο πρώτο έτος από την ημερομηνία της 1ής άδειας.

Αν δεν έρθω στην ημερομηνία που πρέπει τι αντιμετωπίζω;

Το όχημα σας θεωρείται εκπρόθεσμο, και πρέπει να καταβληθεί το αντίστοιχο πρόστιμο υπέρ δημοσίου

Πόσο είναι το πρόστιμο για εκπρόθεσμη προσέλευση για τον τεχνικό μου έλεγχο;

Εξαρτάται από το είδος τους οχήματος σας (Επιβατικό, φορτηγό, Μοτοσυκλέτα κλπ) και το διάστημα που ήταν η υποχρέωση της διενέργειας του ελέγχου. Υπάρχει κλιμάκωση για εκπρόθεσμη προσέλευση μέχρι ένα μήνα, από ένα μήνα έως έξι μήνες και άνω των έξι μηνών.

Θέλω να μεταβιβάσω το όχημα μου πρέπει να το περάσω από ΚΤΕΟ;

Είναι απαραίτητο δικαιολογητικό για την μεταβίβαση του οχήματος το Δελτίο του ΚΤΕΟ

Μπορώ να φέρω το όχημα μου νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία;

Εφόσον επιθυμείτε να γίνει ο έλεγχος του οχήματος σας νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία, τότε συμπληρώνεται μια υπεύθυνη δήλωση ότι γίνετε εν γνώσει σας νωρίτερα και παραδίδετε στην γραμματεία.

Έχω χάσει τη άδεια κυκλοφορίας μπορώ να διενεργήσω τον τεχνικό έλεγχο του οχήματος μου;

Όχι δεν γίνεται, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Μεταφορών, και να αιτηθείτε αντίγραφο άδειας κυκλοφορίας.

Έχω κάνει ακινησία στο όχημα μου πρέπει να το φέρω για τεχνικό έλεγχο;

Εφόσον το όχημα βρίσκεται σε ακινησία, τότε δεν έχει υποχρέωση για τεχνικό έλεγχο, όταν τεθεί σε κίνηση τότε έχει υποχρέωση μέσα σε 15 ημέρες να γίνει ο τεχνικός έλεγχος.

Πόσο χρόνο διαρκεί ο έλεγχος ΚΤΕΟ;

Ο θεσμοθετημένος ελάχιστος χρόνος ελέγχου για τα επιβατικά είναι στα 20 λεπτά

Το όχημα δεν είναι στο όνομα μου μπορώ να το φέρω εγώ;

Φυσικά και μπορείτε, απλά αυτός που θα φέρει το όχημα για έλεγχο να έχει μαζί του και ένα έγγραφό ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή δίπλωμα ή διαβατήριο)

To online ραντεβού δεν μου δίνει διαθεσιμότητα για εμπρόθεσμη προσέλευση

Προσπαθήστε να κλείσετε το ραντεβού σας εγκαίρως, αν το όχημα δεν προσκομιστεί για έλεγχο εντός τον προθεσμιών τότε, το όχημα σας θεωρείται εκπρόθεσμο, και πρέπει να καταβληθεί το αντίστοιχο πρόστιμο υπέρ δημοσίου.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ! - ΓΡΗΓΟΡΑ - ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ - ΧΩΡΙΣ ΕΞΤΡΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ!

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ